Дуже люблю брокколі. Овоч простий в приготуванні і дуже смачний. Одного разу знайшла рецепт салату із броколі і авокадо, трохи його інтерпретувала і тепер це один з моїх улюблених салатів. Прекрасний варіант для вечері або святкового торжества.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори черрі – 175 гр.
  • Капуста Броколі (заморожена) – 300 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату із броколі і авокадо смачний! Заморожену брокколі помітите в киплячу підсолену воду і відварити протягом 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути.

Часник очистіть і наріжте тонкою соломкою, залийте трьома столовими ложками окропу.

Свіжий кріп добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем.

Лимон добре помийте, розріжте навпіл і за допомогою спеціального пристосування видавити лимонний сік.

Помідори черрі помийте, обсушіть і наріжте на чотири частини.

Авокадо помийте, розріжте вздовж, з допомогою гострого ножа вийміть кісточку, з допомогою столової ложки вийміть м’якоть плоду і наріжте дрібними кубиками. Щоб авокадо не потемніло, збризніть свіжовичавленим лимонним соком.

Приготуйте заправку для салату. У ємність з часником викладіть сметану, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.

У салатник викладіть підготовлені інгредієнти, заправте приготованим соусом, перемішайте. Твердий сир натріть на крупній тертці. Подавайте Салат порційно, присипавши кожну порцію зверху натертим сиром.

Приємного апетиту!

Новости