З яловичиною асоціюються гарячі основні страви або закуски. Але ні для кого не секрет, що з яловичини можна приготувати і салати. Я хочу запропонувати рецепт салату з вареною яловичиною і печерицями. Спробуйте приготувати і ви закохаєтесь в цей салат!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з яловичиною та печерицями, насамперед, помийте яловичину, перекладіть в каструлю, залийте холодною водою, посоліть, доведіть до кипіння. Зніміть піну з допомогою шумівки. Зменшіть вогонь, варіть протягом 30 хвилин. Щоб не втрачати ні хвилини, відразу поставте варитися курячі яйця. Готову яловичину викладіть на тарілку до повного охолодження. Поріжте тонкою соломкою.

Поки вариться яловичина, очистіть печериці, наріжте середніми за розміром скибочками.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте олію. Викладіть дрібно нарізану цибулю і, постійно помішуючи, обсмажте до м’якості.

Викладіть нарізані гриби і обсмажте протягом 10 хвилин.

Болгарський перець і огірки добре помийте. Перець розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням, наріжте тонкими скибочками. Огірки наріжте соломкою.

Зварені курячі яйця остудіть і очистіть, наріжте середніми кубиками з допомогою ножа або спеціального пристосування.

Зелень добре промийте, просушіть і дрібно нарубаєте ножем.

В невелику миску викладіть сметану, додайте спеції за бажанням можете видавити зубчик часнику через прес. Добре перемішайте. Також сметану можна замінити майонезом. Якщо любите натуральний йогурт, приготуйте заправку з нього.

В глибокий салатник викладіть всі нарізані інгредієнти.

Заправте приготованим соусом, ретельно перемішайте. Подавайте смачний салат на стіл.

Приємного апетиту!

Новости