Теплий салат з яловичиною і помідорами сподобається чоловікам, за велику кількість чистого м’яса, а жінкам, за різноманітність овочів. Крім томатів, в ньому присутні солодкий перець, ріпчасту цибулю, брокколі і спаржа.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Капуста Брокколі – 200 гр.
  • Спаржева квасоля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з яловичиною і помідорами, наріжте м’якоть яловичини без жив і жиру невеликими шматочками. Приготуйте для нього маринад: змішати оцет і соєвий соус (соус в такій кількості, щоб він покрив м’ясо). Полийте маринадом яловичину і дайте промаринуватися близько 1 години.

Мариновану яловичину покласти в сковороду, туди ж злити весь маринад. Тушкувати на невеликому вогні, поки м’ясо не приготується. Маленькі шматочки яловичини готуються швидко.

М’ясо можна посмажити без маринаду, однак при гасінні, залишається щось на кшталт соусу для салату.

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.

Цибулю покласти в миску і залити крутим окропом. Дати йому постояти 10 хв, після чого воду злити, а цибулю віджати. Піде зайва гіркота і хрускіт.

У сковороду налити олію, нагріти його, висипати туди брокколі і зелену стручкову квасолю. Додати сіль і часник сушений. Овочі повинні розморозитися і прогрітися.

У перцю прибрати насіння і перегородки, нарізати його шматочками.

В сковороду з овочами додати перець і трохи обсмажити все разом (головне не перепечеться).

Томати нарізати невеликими шматочками.

В глибокому салатнику змішати м’ясо, смажені овочі, цибулю, томати. Заправити все рослинним маслом і соєвим соусом по своєму смаку. Страву можна подавати теплим або холодним.

Приємного апетиту!

Новости