Це неймовірно апетитний листковий салат. Хоча його приготування – це справа смаку. Багато воліють просто перемішати всі інгредієнти. Але листковим він виглядає набагато красивіше. Те що потрібно для святкового столу!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичий язик – 1 кг
- Гриби мариновані – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки мариновані – 4 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – за смаком
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з мовою і маринованими огірками і грибами? Яловичий язик добре миємо, бажано потерти щіткою. Підсолену воду ставимо на плиту і коли вона закипить, кидаємо в неї мова. Варимо до готовності, приблизно 2 години. Виймаємо мова і одразу ж занурюємо в холодну воду, так легше буде знімати шкіру. Розрізаємо мову невеликі прямоугольнички.
Яйця відварюємо круто, потім натираємо окремо на крупній тертці жовтки і білки.
Мариновані огірки ріжемо на невеликі шматочки. Також ріжемо гриби. А сир натираємо на крупній тертці.
Гірчицю змішуємо з майонезом.
Тепер беремо глибоку ємність і складаємо салат шарами, кожен потрібно добре промазати майонезній заправкою. Перший шар – мову. Потім йдуть гриби і білки, після огірки і зелений горошок. І в кінці – жовтки і сир. Ставимо салат в холод на кілька годин. За бажанням можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком