Це ситний м’ясний салат, в який свіжу нотку, вносить огірок. Головне в цій страві – правильно зварити яловичий язик. Смак вареного м’яса трохи перебивається ароматом грибів, ніжність надається за рахунок варених яєць.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик – 300 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гриби мариновані – 160 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з яловичим язиком. Мова вимити в холодній воді. Налити в каструлю окріп, варити мову при легкому кипінні близько 1 години. Окріп запечатает весь сік всередині мови. Після закінчення години всипати сіль, покласти в бульйон 4 лаврових листа, додати горошини перцю. Варити яловичий язик ще 1 годину. Якщо мова важить більше, ніж 1 кг, то варити його потрібно в цілому 3 години. Проте головне не переварити м’ясо. Приготований мова занурити на кілька хвилин у дуже холодну воду, щоб легше відходила плівка. Плівку зняти. Крім того, поки вариться м’ясо, треба відварити яйце, огірок вимити.

Свіжий огірок нарізати разом зі шкіркою кубиками і викласти в салатник.

Варене яйце нарізати кубиками середнього розміру і додати до огірку.

Готовий яловичий язик нарізати середніми кубиками і додати в салатник.

Мариновані гриби порізати навпіл, великі екземпляри порізати на 4 частини.

Заправити все майонезом, додати нашатковану кріп, посолити, поперчити.

Салат перемішати. Блюдо готове.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком