Це ситний м’ясний салат, в який свіжу нотку, вносить огірок. Головне в цій страві – правильно зварити яловичий язик. Смак вареного м’яса трохи перебивається ароматом грибів, ніжність надається за рахунок варених яєць.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичий язик – 300 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Гриби мариновані – 160 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Кріп – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з яловичим язиком. Мова вимити в холодній воді. Налити в каструлю окріп, варити мову при легкому кипінні близько 1 години. Окріп запечатает весь сік всередині мови. Після закінчення години всипати сіль, покласти в бульйон 4 лаврових листа, додати горошини перцю. Варити яловичий язик ще 1 годину. Якщо мова важить більше, ніж 1 кг, то варити його потрібно в цілому 3 години. Проте головне не переварити м’ясо. Приготований мова занурити на кілька хвилин у дуже холодну воду, щоб легше відходила плівка. Плівку зняти. Крім того, поки вариться м’ясо, треба відварити яйце, огірок вимити.
Свіжий огірок нарізати разом зі шкіркою кубиками і викласти в салатник.
Варене яйце нарізати кубиками середнього розміру і додати до огірку.
Готовий яловичий язик нарізати середніми кубиками і додати в салатник.
Мариновані гриби порізати навпіл, великі екземпляри порізати на 4 частини.
Заправити все майонезом, додати нашатковану кріп, посолити, поперчити.
Салат перемішати. Блюдо готове.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком