Сало в розсолі з варінням виходить особливо м’яким і ніжним. Готувати його не складно, головне витримати потрібний час, щоб домогтися воно добре засолилось. Смачна закуска порадує всю сім’ю!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Вода – 1 л
- Сіль – 0,5 ст.
- цибулиння – жмень
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Рецепт сала в розсолі гарячим способом з варінням гранично простий! Сало нарізаємо брусочками середнього розміру, щоб вони добре просолились.
Знімаємо лушпиння з цибулі і промиваємо її водою.
Кладемо лушпиння цибулі, лавровий лист, сіль, перець чорний і запашний горошком, стручковий червоний перець в каструлю і заливаємо водою. Ставимо її на плиту і доводимо до кипіння.
Проварюємо 3 хв. і додаємо шматочки сала.
Варимо 10 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо остигати до кімнатної температури. Потім накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 24 години.
Часник пропускаємо через прес і змішати з приправою для сала.
Зливаємо воду через друшляк, просушуємо сало на паперових рушниках і натираємо шматочки спеціями і часником.
Загортаємо в целофанову плівку і кладемо в холодильник ще на 1 добу.
Потім кладемо сало в морозильник на 3-5 годин.
Смачне домашнє сало готове! Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями