Сало в розсолі з варінням виходить особливо м’яким і ніжним. Готувати його не складно, головне витримати потрібний час, щоб домогтися воно добре засолилось. Смачна закуска порадує всю сім’ю!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 0,5 ст.
  • цибулиння – жмень
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Перець духмяний горошок – 9 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт сала в розсолі гарячим способом з варінням гранично простий! Сало нарізаємо брусочками середнього розміру, щоб вони добре просолились.

Знімаємо лушпиння з цибулі і промиваємо її водою.

Кладемо лушпиння цибулі, лавровий лист, сіль, перець чорний і запашний горошком, стручковий червоний перець в каструлю і заливаємо водою. Ставимо її на плиту і доводимо до кипіння.

Проварюємо 3 хв. і додаємо шматочки сала.

Варимо 10 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо остигати до кімнатної температури. Потім накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 24 години.

Часник пропускаємо через прес і змішати з приправою для сала.

Зливаємо воду через друшляк, просушуємо сало на паперових рушниках і натираємо шматочки спеціями і часником.

Загортаємо в целофанову плівку і кладемо в холодильник ще на 1 добу.

Потім кладемо сало в морозильник на 3-5 годин.

Смачне домашнє сало готове! Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями