Сало в засолене в розсолі виходить по-справжньому смачним і ароматним. Це відмінна закуска до святкового столу. Готувати його просто і легко, і впорається з цим навіть початківець кулінар. А результат чудовий!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 8 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Приправа (на вибір) – 10 гр.

Процес приготування:

Рецепт сала в розсолі гарячим способом без варіння гранично простий! Сало ріжемо брусочками середнього розміру, щоб вони добре входили в банку.

Воду, ставимо на вогонь, кладемо в неї сіль, лавровий лист і перець горошком. Доводимо до кипіння і проварюємо 3 хв.

Часник чистимо від луски і ділимо на часточки.

Складаємо сало і часник в банки, заливаємо розсолом і закриваємо кришкою. Залишаємо сало на 4-5 днів.

Потім зливаємо воду, даємо йому підсохнути і натираємо приправою для сала.

Кладемо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на добу.

Приємного апетиту!

Засолювання сала гарячим способом Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями