Справжнє домашнє сало треба обов’язково готувати з часником і перцем. Так воно вийде пряним і ароматним. Смак такого ласощі неможливо забути, а закуски з них виходять дивовижними!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Сало свиняче – 1 кг
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Рецепт сала в розсолі з часником і перцем гранично простий! Сало соскабливаем, чистимо і промиваємо водою. Розрізаємо на брусочки середнього розміру, щоб воно добре просолилось.
Часник чистимо від луски і поділяємо на часточки.
У воду додаємо сіль, лавровий лист і перець горошинками. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Кладемо в розсіл сало і часник. Накриваємо тарілкою і встановлюємо прес з банки з водою. Витримуємо сало при кімнатній температурі 3 дні.
Після цього зливаємо воду, складаємо сало в целофановий пакет і кладемо в холодильник на ніч.
Смачна закуска готова! Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями