З безлічі рецептом приготування сала, холодний спосіб є самим перевіреним і смачним. Ароматне, пряне сало – це апетитна і корисна закуска, яка порадує гостей і домашніх.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Рецепт сала в розсолі холодним способом з часником гранично простий! Сало ріжемо на прямокутники так, щоб вони вміщалися в банку.

Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на часточки.

кип’ятимо Воду, розчиняємо в ній сіль, додаємо чорний перець горошком і лавровий лист і даємо повністю охолонути.

Кладемо сало і часник в банки, заливаємо холодним розчином і накриваємо кришками (щільно закривати не потрібно).

Залишаємо сало в такому вигляді на 2 дні. Потім щільно закриваємо кришку і ставимо банки в холодильник ще на 48 годин. Зливаємо воду і подаємо сало до столу.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала холодним способом Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями