Засолювання сала з прошарками м’яса в розсолі вважається більш швидким методом приготування і багатьом подобається більше, ніж сухий спосіб соління. Для смачного страви виберіть гарне сало ніжно-рожевого кольору, з м’якою чистою шкуркою і прожилками м’яса. Незабутній смак солоного сала вам гарантований.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати сало з прошарками м’яса в розсолі. Спочатку підготуйте всі продукти для засолювання. Сало промийте холодною водою, ножем добре поскобліть шкірку, обсушити серветками і поріжте на шматочки вагою приблизно по 100 р. Почистіть зубки часнику. Приготуйте потрібну кількість спецій.
В окремій каструлі зваріть розсіл з розрахованого кількості чистої води, солі і горошків перцю. Киплячий розсіл остудіть до кімнатної температури.
Нарізані шматочки сала нашпигуйте з усіх боків зубками часнику, розрізаний на великі пластинки.
В посуд для засолювання укладіть шматочки сала з часником на невеликій відстані один від одного, щоб воно добре засолилось. Потім сало залийте охолодженим розсолом.
Сало накрийте плоскою тарілкою або кришкою, поставте зверху будь гніт і поставте на 5 діб в холодне місце, можна в холодильник.
Після закінчення цього часу сало з прошарками м’яса буде готовим. Залиште шматочок сала на пробу, а решта загорніть у фольгу або покладіть в пакетики і поставте на зберігання в морозилку.
Смачних і вдалих заготовок!
Засолювання сала з часником Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями