За класичним рецептом начинку для самси роблять з яловичини або баранини. Також додають велику кількість цибулі і зіру для аромату. Скористайтеся цим рецептом і порадуйте прекрасною випічкою своїх близьких.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Баранина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 450 – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати самсу з бараниною з листкового тіста легко! М’ясо баранини наріжте дрібними шматочками або пропустіть його через м’ясорубку з великими отворами.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Змішайте м’ясо і цибулю, додайте сіль і зіру. Добре перемішайте начинку.

Тісто розрізати на рівні шматочки. Кожен розкачати в круглий коржик. На тісто покладіть начинку.

Тісто зберіть в центрі і добре скріпіть прилеглі краю. Отримані заготовки викладіть у форму для запікання. Зверху змастіть пиріжки збитим яйцем і посипати кунжутом.

Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте випічку 30-40 хвилин. Подавайте самсу в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса