Живильної начинкою для домашньої самси стане суміш м’ясного фаршу з картоплею. Апетитну закуску можна подавати до обіду або вечері. Частування доповнить будь-які гарячі страви вашого столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кунжут – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з фаршем і картоплею в духовці, даємо багатошаровому тесту повністю розтанути. Злегка проходимся по ньому качалкою і вирізаємо невеликі рівні кола.
Очищаємо картоплю, моєму його і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо в глибоку миску.
До картоплі викладаємо розморожений м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль і мелений перець. Гарненько розмішуємо вміст.
кожен коло тесту викладаємо начинку. З’єднуємо краї тіста, формуючи щільний трикутник. Викладаємо продукти на деко, обмазуємо їх збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Самса з картоплею і фаршем готова. Даємо їй трохи охолонути, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною