Живильної начинкою для домашньої самси стане суміш м’ясного фаршу з картоплею. Апетитну закуску можна подавати до обіду або вечері. Частування доповнить будь-які гарячі страви вашого столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з фаршем і картоплею в духовці, даємо багатошаровому тесту повністю розтанути. Злегка проходимся по ньому качалкою і вирізаємо невеликі рівні кола.

Очищаємо картоплю, моєму його і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо в глибоку миску.

До картоплі викладаємо розморожений м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль і мелений перець. Гарненько розмішуємо вміст.

кожен коло тесту викладаємо начинку. З’єднуємо краї тіста, формуючи щільний трикутник. Викладаємо продукти на деко, обмазуємо їх збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Самса з картоплею і фаршем готова. Даємо їй трохи охолонути, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною