Ситну самсу по справжньому узбецькому рецептом легко приготувати в домашніх умовах. Готову страву порадує ароматом свіжої рум’яної випічки і соковитою м’ясною начинкою.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Баранина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати самсу з фаршем і цибулею з листкового тіста по-узбецьки в духовці просто! Спочатку займемося начинкою. Розморожену баранину порубаємо на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на половинки.
пропускаємо Через м’ясорубку шматочки м’яса і цибулі. Сюди ж додаємо сіль, перець, зіру і воду. Ретельно розмішуємо вміст.
Для тіста підготуємо склянку окропу, борошно, сіль і цукор.
Окріп замішуємо з борошном, сіллю і цукром, поки не отримаємо однорідний м’який ком. Після його розкачуємо обмазуємо вершковим маслом і скручуємо в рулет.
Заморожуємо тісто в морозилці 30 хвилин, після формуємо з нього невеликі шайбочки, на кожну кладемо ще по шматочку тесту.
Кожен шматок розгортаємо в тонкий круглий пласт.
Викладаємо начинку і склеюємо краю з трьох сторін. Так робимо з усіма інгредієнтами.
Підготовлене блюдо викладаємо на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яйцем і за бажанням посипаємо рештою спеціями для начинки. Випікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів.
Самса по-узбецьки готова. Подавайте апетитну закуску до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса