багато В чому за смак домашньої самси відповідає начинка. Додайте в блюдо картоплю, соковитий м’ясний фарш і пікантний цибулю. Порадуйте близьких живильної і оригінальною закускою.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати самсу з фаршем, цибулею і картоплею з листкового тіста в духовці, з’єднуємо в глибокій тарілці половину розтопленого вершкового масла, склянка води, сіль і борошно.

Замішуємо у щільний клубок.

Розкачуємо тісто тонким шаром і просочуємо його вершковим маслом.

Звертаємо пластини тіста в трубочку, злегка перекручуємо їх і відправляємо в холодильник на 1 годину.

В цей час змішаємо продукти для начинки. З’єднуємо розморожений фарш з тертою картоплею, подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Старанно перемішуємо вміст.

Підготовлене тісто розділяємо на тонкі кола, в центр яких кладемо начинку.

З трьох країв збираємо тісто і щільно склеюємо його.

Викладаємо заготовку з начинкою на деко, обмазуємо її збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Апетитна самса з фаршем, картоплею і цибулею готова, можна подавати до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси