багато В чому за смак домашньої самси відповідає начинка. Додайте в блюдо картоплю, соковитий м’ясний фарш і пікантний цибулю. Порадуйте близьких живильної і оригінальною закускою.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати самсу з фаршем, цибулею і картоплею з листкового тіста в духовці, з’єднуємо в глибокій тарілці половину розтопленого вершкового масла, склянка води, сіль і борошно.
Замішуємо у щільний клубок.
Розкачуємо тісто тонким шаром і просочуємо його вершковим маслом.
Звертаємо пластини тіста в трубочку, злегка перекручуємо їх і відправляємо в холодильник на 1 годину.
В цей час змішаємо продукти для начинки. З’єднуємо розморожений фарш з тертою картоплею, подрібненою цибулею, сіллю і спеціями. Старанно перемішуємо вміст.
Підготовлене тісто розділяємо на тонкі кола, в центр яких кладемо начинку.
З трьох країв збираємо тісто і щільно склеюємо його.
Викладаємо заготовку з начинкою на деко, обмазуємо її збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Апетитна самса з фаршем, картоплею і цибулею готова, можна подавати до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси