як ситної закуски для домашнього столу можна приготувати самсу з начинкою з курячого м’яса і гарбуза. Оригінальне блюдо порадує своїм яскравим виглядом, смаком і ароматом.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Кунжут – за смаком
- Для начинки: –
- Гарбуз – 250 гр.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Маргарин вершковий – 60 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з гарбузом і куркою, просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж відправляємо одне куряче яйце, сіль і теплу воду. Розмішуємо тісто до щільного клубка і даємо йому настоятися.
Підготуємо інгредієнти для начинки. Розморожуємо курку, гарбуз очищаємо і вибираємо спеції за смаком.
На дрібні шматочки рубаємо куряче філе.
На кубики розбираємо гарбуз і цибулю.
Змішуємо продукти для начинки. Додаємо в них розтоплене вершкове масло, сіль і спеції за смаком.
Повертаємося до тесту. Його слід розкачати в тонкий пласт і обмазати маслом. Скручуємо в заготовку в рулет і ставимо її в морозильник на 20-30 хвилин.
Підморожене тісто розрізаємо на тонкі кільця.
Кожен шматочок тіста розкачуємо і наповнюємо начинкою. З’єднуємо тісто з трьох сторін і склеюємо його в центрі.
Обмазуємо блюдо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.Гарячу і рум’яну самсу викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з гарбузом Тісто для самси