як ситної закуски для домашнього столу можна приготувати самсу з начинкою з курячого м’яса і гарбуза. Оригінальне блюдо порадує своїм яскравим виглядом, смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кунжут – за смаком
  • Для начинки: –
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Маргарин вершковий – 60 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з гарбузом і куркою, просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж відправляємо одне куряче яйце, сіль і теплу воду. Розмішуємо тісто до щільного клубка і даємо йому настоятися.

Підготуємо інгредієнти для начинки. Розморожуємо курку, гарбуз очищаємо і вибираємо спеції за смаком.

На дрібні шматочки рубаємо куряче філе.

На кубики розбираємо гарбуз і цибулю.

Змішуємо продукти для начинки. Додаємо в них розтоплене вершкове масло, сіль і спеції за смаком.

Повертаємося до тесту. Його слід розкачати в тонкий пласт і обмазати маслом. Скручуємо в заготовку в рулет і ставимо її в морозильник на 20-30 хвилин.

Підморожене тісто розрізаємо на тонкі кільця.

Кожен шматочок тіста розкачуємо і наповнюємо начинкою. З’єднуємо тісто з трьох сторін і склеюємо його в центрі.

Обмазуємо блюдо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.Гарячу і рум’яну самсу викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з гарбузом Тісто для самси