Поживна і яскрава начинка для самси – соковита гарбуз і шматочки м’яса. Візьміть кулінарну ідею для вашого сімейного столу. Подавайте блюдо в якості закуски до обіду або вечері.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Кунжут – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування самси з гарбузом і м’ясом в духовці? Підготуємо потрібні продукти. Тісто розморожуємо, потім розрізаємо його на рівні за розміром кола.
Свинину ріжемо на дрібні шматки і пропускаємо через м’ясорубку.
Також до м’яса додаємо подрібнену ріпчасту цибулю, сіль і спеції.
Очищаємо від шкірки гарбуз, натираємо її на дрібну тертку. Отживаем продукт від соку і кладемо до м’ясної заготівлі. Розмішуємо масу для начинки.
У центр кожного кола викладаємо м’ясну начинку. Скріплюємо з трьох сторін, щоб щільно сформувати самсу. Обмазуємо заготовки збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
Відправляємо блюдо випікатися розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Після витягаємо продукт і даємо йому трохи охолонути.
Самса з гарбузом і м’ясом готова. Можна подавати до столу!
Самса Самса з гарбузом Самса з дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса