Традиційне блюдо східної кухні стане оригінальним доповненням до будь-якого домашнього столу. Приготуйте блюдо з ароматною і яскравою начинкою з гарбуза і цибулі. Здивуйте своїх близьких або гостей!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 1 кг
- Гарбуз – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Зіра – за смаком
- Кунжут – за смаком
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з гарбузом і цибулею. Підготуємо необхідні продукти. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його тонкими півкільцями.
Гарбуз очищаємо від шкірки і пропускаємо її через крупну тертку. Віджимаємо від соку.
До підготовленої гарбузі додаємо цибулю, сіль, спеції і розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо продукти.
Повертаємося до тесту. Розрізаємо його на рівні кружечки. По центру кожного викладаємо начинку.
Загортаємо самсу у формі трикутника.
Розкладаємо блюдо по деку з пергаментом. Обмазуємо заготівлю збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту.
Відправляємо продукт в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
Готову самсу з начинкою з гарбуза і цибулі викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Приємного апетиту!
Самса Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з гарбузом