Традиційне блюдо східної кухні стане оригінальним доповненням до будь-якого домашнього столу. Приготуйте блюдо з ароматною і яскравою начинкою з гарбуза і цибулі. Здивуйте своїх близьких або гостей!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 1 кг
  • Гарбуз – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Зіра – за смаком
  • Кунжут – за смаком
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з гарбузом і цибулею. Підготуємо необхідні продукти. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його тонкими півкільцями.

Гарбуз очищаємо від шкірки і пропускаємо її через крупну тертку. Віджимаємо від соку.

До підготовленої гарбузі додаємо цибулю, сіль, спеції і розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо продукти.

Повертаємося до тесту. Розрізаємо його на рівні кружечки. По центру кожного викладаємо начинку.

Загортаємо самсу у формі трикутника.

Розкладаємо блюдо по деку з пергаментом. Обмазуємо заготівлю збитим яйцем і посипаємо насінням кунжуту.

Відправляємо продукт в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Готову самсу з начинкою з гарбуза і цибулі викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

Самса Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з гарбузом