Традиційну узбецьку самсу часто готують з гарбузом. Поживна страва порадує своєю соковитістю і яскравим виглядом. Здивуйте оригінальним частуванням домашніх або гостей.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Гарбуз – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати самсу з гарбузом по-узбецьки в духовці просто! У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, окріп, сіль і цукор. Ретельно замішуємо руками тісто, поки не отримаємо еластичний ком.
Тонко розкачуємо тісто, обмазуємо його вершковим маслом і скручуємо в згорток. Перекладаємо продукт в морозильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розрізаємо на тонкі шматочки і розгортаємо їх гладкі кола.
Для начинки гарбуз очищаємо і дрібно нарізаємо її, після розмішуємо з прянощами за смаком. Можна використовувати суміш перців або зіру.
Шматочок вершкового масла ріжемо кубиками. Продукт також стане в нагоді для начинки.
кожен кружечок тіста викладаємо пряну гарбуз і вершкове масло. Щільно загортаємо в трикутник. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом і випікаємо 30 хвилин при 200 градусів.
Рум’яну самсу викладаємо тарілку і пригощаємо близьких. Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з гарбузом Тісто для самси