Оригінальний рецепт домашньої самси – з начинкою з ковбаси і сиру. Простий рецепт страви порадує вашу сім’ю або гостей. Подавайте поживну закуску до обіду або чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове дріжджове тісто – 300 гр.
  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 2 ч. л.
  • Кетчуп – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з ковбасою та сиром. Ковбасу і твердий сир пропускаємо через крупну тертку. Розмішуємо інгредієнти між собою.

Розморожуємо листкове тісто при кімнатній температурі.

Після нарізаємо підготовлений продукт на декілька однакових за розміром прямокутників.

Змішуємо кетчуп з майонезом і капаємо масу на кожен прямокутник тесту.

На соус викладаємо суміш ковбаси і сиру.

Звертаємо продукт в трикутник і міцно з’єднуємо за допомогою виделки.

Обмазуємо кожну самсу збитим яйцем з молоком.

блюдо Кладемо на деко і ставимо його в духовку на 15 хвилин. Готуємо при температурі 180-200 градусів.

Самса з хрусткою скоринкою і ситної начинкою з ковбаси і сиру готова. Можна подавати до столу!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з сиром Узбецька самса