Швидкий і оригінальний спосіб приготувати домашню самсу – з лаваша з живильним курячої начинкою. Страва порадує простотою приготування, а також своїм яскравим смаком.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Лаваш вірменський – 1 пакет
- Куряче філе – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати самсу з лаваша з куркою на сковороді легко! Листи лаваша нарізаємо на довгі рівні смуги.
Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Далі продукт подрібнюємо і викладаємо в глибоку тарілку.
В цей же час натираємо моркву на тертці і подрібнюємо петрушку. З’єднуємо продукти для начинки і посипаємо їх чорним меленим перцем.
На край кожної смуги лаваша кладемо начинку. Звертаємо продукт, утворюючи трикутник. Краї необхідно підігнути, щоб страва не розвалилася.
Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Обсмажуємо самсу з обох боків до рум’янцю на помірному вогні.
Готове блюдо з курячої начинкою подаємо до столу гарячим. Можна доповнити свіжими овочами. Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Тісто для самси Узбецька самса