Трикутники з хрусткого листкового тіста з начинкою з курячого м’яса або самса – блюдо, яке можна зустріти в кулінарних кіосках або приготувати в домашніх умовах. Тісто тут необхідно розкачати як можна тонше, а м’ясо для соковитості краще змішати з великою кількістю цибулі.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Вода – 90 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Курячий окорочок – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт самси з листкового тіста з куркою в духовці в домашніх умовах простий у приготуванні! У миску просіяти пшеничне борошно і додайте сіль.
У центрі борошна зробіть поглиблення, натріть туди заморожене вершкове масло на крупній тертці. Перемішайте масло з борошном.
Потроху влийте крижану воду і замісити еластичне тісто. Потім оберніть тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
Цибулю і часник очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелень вимити і порубаєте ножем.
Курячі стегенця промийте, відокремте філе від кісток, м’ясо наріжте кубиками.
Змішайте в мисці м’ясо, цибулю, часник і зелень, додати сіль і перець за смаком.
дістаньте Тісто з холодильника, розділіть його на 10-12 частин. Кожен шматок тіста розкачайте в тонкий коржик.
На тісто викладіть начинку і загорніть тісто так, щоб пиріжок придбав форму трикутника. Заготовки викладіть на деко швом вниз.
Змастіть самсу збитим яйцем, посипте кунжутом і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Самсу трохи остудіть і подавайте на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з курицей Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса