Традиційно самса – це випічка з м’ясною начинкою. Однак, не завжди є час займатися обробленням свіжого м’яса. В цьому випадку можна обійтися не менш смачною начинкою з шинки і сиру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Шинка – 300 гр.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати самсу з шинкою і сиром з листкового тіста в духовці? Тісто розморозьте, розкотіть і розріжте на рівні квадрати.
Сир натріть на крупній тертці, шинку наріжте невеликими брусками.
На тісто викладіть начинку з шинки і сиру. Для зручності можна попередньо у мисці змішати ці інгредієнти.
Зберіть в центрі куточки тесту і добре їх скріпіть, щоб в процесі запікання тісто не розійшлося. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки і змастіть їх збитим яйцем.
Готуйте самсу в духовці при 180-200 градусах 15-20 хвилин. Потім випічці дайте трохи охолонути і можна подавати її з чаєм на стіл.
Приємного апетиту!
Самса Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з сиром Узбецька самса