Чудова повітряна випічка з листкового тіста й сиру. У процесі запікання сирна начинка розтоплюється, коли ви раскусываете хрустке тісто, ніжний вершковий смак розчиняється у вас мовою. Це дуже смачно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Сир Сулугуні – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування самси з сиром з листкового тіста в духовці? Тісто можна приготувати самостійно, однак більш зручно використовувати вже готове тісто, куплене в магазині. Розморозьте тісто повністю в розправленому вигляді при кімнатній температурі.
Сир натріть на крупній тертці, яйце окремо збийте в мисці. Половину збитого яйця змішайте з сиром.
Листкове тісто, посипте борошном і трохи розкачайте качалкою. Розріжте тісто на квадрати. У центр кожного квадрата покладіть приблизно по столовій ложці сирної начинки. Скріпіть краю тесту так, щоб у вас вийшли пиріжки трикутної форми.
Деко застеліть пергаментним папером і розкладіть на ньому заготовки швами вниз. Змастіть зверху тісто збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу при 180 градусах 25-30 хвилин. Коли випічка добре зарум’яниться, дістаньте її з духовки, трохи остудіть на решітці, потім у теплому вигляді подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Узбецька самса