Лечо з баклажан виходить ситним і ароматним. Така заготовка з овочів урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл. Крім того, закуска відмінно доповнить основні страви.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Гвоздика – 3 головки
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати шалене лечо з баклажанів? Помідори ретельно промиваємо, зрізаємо плодоніжки.
Солодкі перці миємо та очищаємо від насіння.
Промиваємо баклажани. Шкірку очищаємо за бажанням. Нарізаємо дрібними кубиками.
Підготовлені помідори розрізаємо і пропускаємо через м’ясорубку.
Отриману масу з помідор викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Після чого варимо ще 20 хвилин.
Солодкий перець нарізаємо кубиками невеликого розміру. Відправляємо їх до помідорів разом з баклажанами. Додаємо рослинне масло, сіль і цукор. Тушкуємо вміст каструлі ще 20-25 хвилин. В кінці готування додаємо оцет, перець і гвоздику. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Стерилізуємо банки і кришки зручним для вас способом.
Переливаємо гаряче лечо в підготовлену тару, закриваємо, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження. Після можна відправляти на зберігання. Готово!
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо класичне Салат з баклажанів і перцю на зиму Салати без моркви на зиму Салати без часнику на зиму