Простий, але неймовірно смачний пиріг з консервованими абрикосами ідеально підійде для початківців кулінарів. А для досвідчених кухарів така шарлотка зекономить час і сили.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси консервовані – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 175 гр.
- Мука кукурудзяна – 45 гр.
- Цукор-пісок – 210 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло соняшникове – 30 гр.
- Кефір – 200 мл
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Сода харчова – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку на кефірі з абрикосами в духовці. Для тіста віночком змішуємо кефір з дрібкою солі і цукровим піском до розчинення кристалів.
Додаємо яйця і знову все перемішуємо вінчиком.
Заливаємо в суміш соняшникову олію.
Змішуємо просіяне пшеничне борошно з пекарським порошком і содою, додати кукурудзяну муку і засипаємо все до рідкої суміші.
Замішуємо тісто до однорідної, що нагадує густу сметану, консистенції.
Змащуємо форму вершковим маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна.
Заливаємо тісто у форму і розрівнюємо.
Зливаємо сироп з консервованих абрикосів і розкладаємо їх по тесту, злегка притискаючи зверху.
Випікаємо шарлотку 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Даємо шарлотці охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пиріг з абрикосами Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на кефірі