Простий, але неймовірно смачний пиріг з консервованими абрикосами ідеально підійде для початківців кулінарів. А для досвідчених кухарів така шарлотка зекономить час і сили.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Абрикоси консервовані – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 175 гр.
  • Мука кукурудзяна – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло соняшникове – 30 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку на кефірі з абрикосами в духовці. Для тіста віночком змішуємо кефір з дрібкою солі і цукровим піском до розчинення кристалів.

Додаємо яйця і знову все перемішуємо вінчиком.

Заливаємо в суміш соняшникову олію.

Змішуємо просіяне пшеничне борошно з пекарським порошком і содою, додати кукурудзяну муку і засипаємо все до рідкої суміші.

Замішуємо тісто до однорідної, що нагадує густу сметану, консистенції.

Змащуємо форму вершковим маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна.

Заливаємо тісто у форму і розрівнюємо.

Зливаємо сироп з консервованих абрикосів і розкладаємо їх по тесту, злегка притискаючи зверху.

Випікаємо шарлотку 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Даємо шарлотці охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Пиріг з абрикосами Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на кефірі