Якщо у вас на полиці загубилося кисле молоко, не поспішайте його викидати. З нього вийде дуже апетитна шарлотка! Ось тільки яблука для цього рецепта краще вибрати солодше. Тоді у випічці буде злегка помітна приємна кислинка. Дуже смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Молоко кисле – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку на кислому молоці з яблуками? Борошно просіваємо через ситечко. Змішуємо її з содою і корицею.
Яйця збиваємо міксером з цукровим піском так, щоб маса була досить густою.
З’єднуємо яйця, сипучі продукти і молоко.
Яблука миємо й розрізаємо тонкими часточками.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом.
На дно форми викладаємо шар яблук, потім виливаємо половину тіста і знову кладемо яблука.
Ставимо шарлотку в духовку і випікаємо близько 40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці