Шарлотка – досить поширений вид домашньої випічки. Кулінари постійно шукають ідеальне поєднання продуктів. Особливість цього рецепту в тому, що шарлотка приготовлена з додаванням гречаного борошна. Шарлотка виходить низькокалорійної і корисною. Прекрасно підійде тим, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своїм харчуванням.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 гр.
  • Мед – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Борошно гречана – 90 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з гречаного борошна легко! Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками середнього розміру або скибочками.

В окремій ємності змішайте кефір і соду. Кислота кефіру погасить соду. Додайте мед, перемішайте і відставте в сторону на декілька хвилин.

В отриману масу всипте гречане борошно і добре перемішайте.

Тепер додайте цільнозернове борошно пшеничне і перемішуйте до зникнення грудочок.

Яблука перекладіть в тісто, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в тесті.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Форму поставте в добре розігріту духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо.
Насолоджуйтеся десертом без шкоди для фігури!

Шарлотка без яєць Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без яєць Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці