Шарлотка – досить поширений вид домашньої випічки. Кулінари постійно шукають ідеальне поєднання продуктів. Особливість цього рецепту в тому, що шарлотка приготовлена з додаванням гречаного борошна. Шарлотка виходить низькокалорійної і корисною. Прекрасно підійде тим, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своїм харчуванням.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 250 гр.
- Мед – 20 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Борошно гречана – 90 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з гречаного борошна легко! Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками середнього розміру або скибочками.
В окремій ємності змішайте кефір і соду. Кислота кефіру погасить соду. Додайте мед, перемішайте і відставте в сторону на декілька хвилин.
В отриману масу всипте гречане борошно і добре перемішайте.
Тепер додайте цільнозернове борошно пшеничне і перемішуйте до зникнення грудочок.
Яблука перекладіть в тісто, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися в тесті.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Форму поставте в добре розігріту духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо.
Насолоджуйтеся десертом без шкоди для фігури!