Шарлотка – досить поширений десерт. Рецептів цього пирога безліч. Господині експериментують як з начинками, так і з тестом. Унікальність цього рецепту в тому, що шарлотка приготована на житньому борошні. Шарлотка виходить незвичайною, смачною і корисною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 60 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з житнього борошна? Охолоджені яйця розбийте в глибоку миску, додайте цукровий пісок. Збивайте міксером протягом 7 хвилин, спочатку на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість. Можна скористатися кухонним комбайном зі спеціальною насадкою.

Борошно просіяти через сито в яєчну масу. Додайте за смаком корицю. Добре перемішайте силіконової або дерев’яною лопаткою рухами знизу вгору.

Духовку поставте розігріватися при температурі 180 градусів. Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками середнього розміру або скибочками. Перекладіть яблука в тісто, добре перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Форму поставте в духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо.

Приємного чаювання!

Шарлотка Шарлотка без разрыхлителя Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична