Шарлотка з грушами і сиром в духовці – це неймовірно апетитний десерт. М’яка основа і приголомшлива соковита начинка з груш просто тануть у роті. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Сметана – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Груша – 2 шт.
- Цукрова пудра – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шарлотку з грушами і сиром в духовці легко! Цукровий пісок змішуємо з яйцями і збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і додаємо в тісто, також замішуємо сир і знову збиваємо 2-3 хвилини.
Додаємо розпушувач і какао, розмішуємо.
Грушу миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, викладаємо тісто і розрівнюємо його рівним шаром. Зверху прикрашаємо часточками груш, трохи вдавлюючи їх у тісто. Випікаємо шарлотку 40-45 хв., стежимо, щоб вона не пригоріла, повинна вийти рум’яна кірочка.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка на сметані Шарлотка на сметані з разрыхлителем