Рецепт простого солодкого пирога з вишнями приживеться в будь-якій сім’ї. Приготування тіста не вимагає особливих премудростей і інгредієнтів, вишня годиться не тільки свіжа, але також консервована і заморожена. Це як раз той пиріг, який готується, коли «захотілося солоденького до чаю»: швидко, не клопітно, доступно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Вишня – 12 л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування солодкого пирога з вишнями. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукровий пісок і збиваємо все разом міксером до отримання світлої піни.

Додаємо до яєчної маси сметану, перемішуємо. Як варіант, замість сметани можна використовувати кефір або кисле молоко.

Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану і вливаємо до яєчно-сметанної суміші, перемішуємо.

Вводимо соду, перемішуємо.

В останню чергу додаємо борошно, перемішуємо вінчиком до повної однорідності – тісто виходить досить густий по консистенції, важко ллється.

Форму для пирога застеляємо пергаментом, зверху змащуємо рослинним маслом. Викладаємо тісто, вирівнюємо по всій площі форми. Вишню промиваємо, звільняємо від кісточок. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо і зливаємо зайвий сік. Підготовлені ягоди рівномірно розкладаємо на поверхні тесту.

Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо орієнтовно двадцять п’ять хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має вирости в обсязі і помітно підрум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому охолонути. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Смачного!

Пироги Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишней Шарлотка на сметані