Шарлотка з грушею на кефірі в духовці – смачний і солодкий десерт. Майже у кожної господині є свій рецепт його приготування. Вона виходить дуже м’якою і соковитою. А груша надає ласощів особливу чарівність. Спробуйте самі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно цільнозернові – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Мед – 30 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Вівсяні пластівці (мелені) – 60 гр.
- Кефір – 280 гр.
- Груша – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з грушею на кефірі в духовці. Груші промиваємо, розрізаємо їх невеликими шматочками і викладаємо їх рівним шаром на дно форми для випічки (її попередньо змастити олією). Зверху посипаємо грушу корицею і цукровим піском.
Борошно просіваємо через ситечко, додаємо цукор, розпушувач, яйця та кефір. Розмішуємо міксером до цілісної густої маси.
Готовою масою заливаємо груші і розрівнюємо її по всій формі для випікання. Ставимо шарлотку в духовку на 20 хв. І випікаємо при температурі 180 градусів.
Виймаємо шарлотку з форми і посипаємо її цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка на кефірі