Шарлотка з грушею на кефірі в духовці – смачний і солодкий десерт. Майже у кожної господині є свій рецепт його приготування. Вона виходить дуже м’якою і соковитою. А груша надає ласощів особливу чарівність. Спробуйте самі!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно цільнозернові – 70 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Мед – 30 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці (мелені) – 60 гр.
  • Кефір – 280 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Кориця мелена – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки з грушею на кефірі в духовці. Груші промиваємо, розрізаємо їх невеликими шматочками і викладаємо їх рівним шаром на дно форми для випічки (її попередньо змастити олією). Зверху посипаємо грушу корицею і цукровим піском.

Борошно просіваємо через ситечко, додаємо цукор, розпушувач, яйця та кефір. Розмішуємо міксером до цілісної густої маси.

Готовою масою заливаємо груші і розрівнюємо її по всій формі для випікання. Ставимо шарлотку в духовку на 20 хв. І випікаємо при температурі 180 градусів.

Виймаємо шарлотку з форми і посипаємо її цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка на кефірі