Шарлотка на бисквитном тесті виходить дуже ніжною і повітряної. Солодке тісто гармонує з легка кислим смаком яблук, а аромат пирога миттєво розлітається по всьому будинку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Крохмаль картопляний – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Крохмаль картопляний – 0.75 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт для шарлотки? Охолоджені яйця розділити на білки і жовтки. Окремо на сухій чистій посуді збийте білки до утворення білої піни, додайте щіпку солі і 2 столові ложки цукру, продовжуйте збивати.

Окремо з 2 столовими ложками цукру збийте жовтки. Додайте просіяне борошно, крохмаль, розпушувач, ретельно перемішайте.

Введіть білкову масу, акуратно перемішуючи тісто зверху вниз.

Для приготування шарлотки викладіть на дно змащеної маслом форми часточки яблук, злейте їх бісквітним тістом і запікайте в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Готовий пиріг остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквітна шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці