Перед вами класичний рецепт приготування шарлотки з вишнею – ароматною і неймовірно смачної домашньої випічки. Таку шарлотку по достоїнству зможуть оцінити любителі вишневих десертів. Шарлотка з вишнею відмінно підійде тим, хто не любить витрачати багато часу на приготування випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вишня – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати класичний рецепт шарлотки з вишнею легко! Вишню слід промити, очистити від кісточок. Потім покладіть ягоди в друшляк, це дозволить прибрати зайву рідину.

Збийте яйця з цукром за допомогою міксера, починаючи з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Цей процес займе кілька хвилин.

Просіяне пшеничне борошно і розпушувач порційно введіть в яєчно-цукрову суміш. Перемішайте всі інгредієнти, отримавши при цьому однорідне тісто.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом, залийте туди тісто, зверху нього розкладіть вишню. Поставте форму з майбутньою випічкою в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. В готовності десерту переконайтеся з допомогою зубочистки – якщо вона суха, то випічка всередині повністю пропеклась.

Шарлотку з вишнею остудіть, присипте цукровою пудрою. Вишневий десерт готовий!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами