Простий рецепт не солодкої шарлотки припаде до смаку всім, навіть тим, хто не любить капусту. Такий пиріг можна приготувати не тільки в мультиварці, але й у звичайній духовці, від цього він не стане менш смачним. З начинкою можна експериментувати, додати цибулю, сир, ковбасу або інші м’ясні вироби.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 100 – 130 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Для начинки: –
- Капуста білокачанна – 400 – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – за бажанням
- Шинка або Рис білий або Шинка або Варена ковбаса або Гриби – за бажанням
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати шарлотку з капустою в мультиварці Редмонд просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для пирога. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до прозорості. Шинку наріжте кубиками і відправте до смаженій луку на кілька хвилин.
дрібно Наріжте капусту і пам’ятайте руками, покладіть в глибоку миску. Додайте обсмажену цибулю з шинкою, добре перемішайте. Потріть сир і теж додати до начинки.
В окремій ємності збийте яйця з цукром і сіллю до утворення невеликої піни. Просіяне борошно з розпушувачем, додайте до яєчної суміші. Акуратно перемішайте, тісто вийде не густе, але не лякайтеся. З’єднайте начинку з тестом і добре перемішайте. Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю масла, викладіть тісто і розрівняти лопаткою.
Закрийте кришку мультиварки, на панелі виберіть режим «Випічка». Час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і дайте пирогу постояти 5 хвилин. З допомогою корзини для варіння на пару перемістіть шарлотку на тарілку для охолодження.
Пиріг виходить дуже смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного вам апетиту!
Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з капустою Шарлотка з корицею