Якщо ви обожнюєте кокос, тоді цей рецепт точно для вас. Рецепт звичайної шарлотки з яблуками стане для вас відкриттям. Секретний інгредієнт – кокосова стружка. Вона додає пирога незвичайний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Яблука – 350 – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Кокосова стружка – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з кокосовою стружкою? Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або дрібними кубиками. Очищати шкірку необов’язково. Викладіть у форму для випікання. Якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібно. Якщо форма металева або скляна – змастіть невеликою кількістю масла. Яблука посипте кокосовою стружкою, кількість кокосової стружки залежить від ваших смакових уподобань.
Яйця збийте з цукровим піском і сіллю до пишної піни.
Вершкове масло розтопіть, соду погасите в окремій ємності оцтом. В яєчну масу вилийте розтоплене вершкове масло, погашену оцтом соду. Борошно просіяти через сито і в кілька прийомів акуратно вмішайте в тісто.
Яблука залийте тестом і зверху добре посипте кокосовою стружкою.
Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність шарлотки перевірте дерев’яної шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте постояти 10 хвилин. Перемістіть шарлотку на тарілку. Зверху можна прикрасити цукровою пудрою.
Заваріть ароматний чай і кличте домочадців до столу насолоджуватися домашньою випічкою.
Бісквітна шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична