Якщо ви обожнюєте кокос, тоді цей рецепт точно для вас. Рецепт звичайної шарлотки з яблуками стане для вас відкриттям. Секретний інгредієнт – кокосова стружка. Вона додає пирога незвичайний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Яблука – 350 – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Кокосова стружка – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з кокосовою стружкою? Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або дрібними кубиками. Очищати шкірку необов’язково. Викладіть у форму для випікання. Якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібно. Якщо форма металева або скляна – змастіть невеликою кількістю масла. Яблука посипте кокосовою стружкою, кількість кокосової стружки залежить від ваших смакових уподобань.

Яйця збийте з цукровим піском і сіллю до пишної піни.

Вершкове масло розтопіть, соду погасите в окремій ємності оцтом. В яєчну масу вилийте розтоплене вершкове масло, погашену оцтом соду. Борошно просіяти через сито і в кілька прийомів акуратно вмішайте в тісто.

Яблука залийте тестом і зверху добре посипте кокосовою стружкою.

Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність шарлотки перевірте дерев’яної шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте постояти 10 хвилин. Перемістіть шарлотку на тарілку. Зверху можна прикрасити цукровою пудрою.

Заваріть ароматний чай і кличте домочадців до столу насолоджуватися домашньою випічкою.

Бісквітна шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична