Хочеться легкого у виконанні, але не побитого десерту? Спробуйте пишну шарлотку, начинену бананами. Набір продуктів максимально простий, а приготування в мультиварці зробить процес ще більш комфортним.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло – 30 гр.
  • Банан (середні стиглі) – 2 шт.
  • Яблука (середні) – 1 шт.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати шарлотка з бананом в мультиварці, яйця збиваємо міксером. Потім додаємо звичайний і ванільний цукор. Останній можна замінити звичайним ваніліном, але тоді знадобиться не більше половини чайної ложки, щоб шарлотка не гірчить. Збиваємо до повного розчинення цукру і рясної піни.

Просіваємо борошно, поступово перемішуючи ложкою. Тісто має бути густим, без грудочок.

Моє яблуко очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиками середнього розміру. Стежимо, щоб не потрапили кісточки.

Банани ріжемо тонкими кружечками. Так буде легше їх перемішувати.

Суміш з бананів і яблука повинна вийти рівномірною. Укладаємо фруктову масу на попередньо обмащений вершковим маслом чашу і заливаємо тістом.

Вибираємо режим «випічка». Програми мультиварок різних брендів трохи відрізняються, але орієнтуйтеся на необхідний час 40-50 хвилин і температуру 160-180 градусів.

Виймаємо шарлотку на тарілку за допомогою перекидання чаші. Ділимо на порції і посипаємо цукровою пудрою. Можна також прикрасити свіжими бананами або шоколадною стружкою.

Бісквітна шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками та бананами