Нут часто виступає корисним і цікавим інгредієнтом в кулінарії. Так, нутове борошно легко замінить пшеничне в приготуванні шарлотки. Пиріг вийде особливим і здивує гостей своїм смаком і корисним набором інгредієнтів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яблука (дрібні) – 5 шт.
- нутове Борошно – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 180 гр.
- Сироп з топінамбура – 3,5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з нутовой борошна? Вимиті яблука нарізаємо часточками. Від шкірки очищати не потрібно, але стежте за тим, щоб пиріг не потрапили кісточки.
Дістаємо підходящий деко або форму для запікання, кладемо всередину пергамент. Викладаємо яблука і приступаємо до приготування тіста.
Для початку змішаємо рідкі інгредієнти. До молока додаємо сироп з топінамбура, який замінить цукор.
Тепер змішуємо сухі продукти: нутовую борошно і розпушувач.
З’єднуємо всі складові інгредієнти і ретельно перемішуємо.
Закриваємо яблука нутовым тестом. Робимо це рівномірно, щоб пиріг запікся в акуратній формі. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Залишаємо там до готовності, приблизно на 35-40 хвилин.
Нарізаємо на зручні шматочки і подаємо нутовую шарлотку до столу.
ПП шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці