Шарлотка може стати більш корисною, якщо пшеничне борошно замінити на кукурудзяну. Кукурудзяна мука додасть пирога красивий колір і зробить його не менш смачним і ніжним по текстурі. Такий шарлоткою приємно доповнити сімейне чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мука кукурудзяна – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Яблука – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з кукурудзяної муки? На самому початку приготування з’єднайте три компоненти – яйця, цукровий пісок і корицю.

Все розмішайте до утворення білої піни.

Додаємо вміст ємності кукурудзяне борошно і соду. Для даної шарлотки краще використовувати кукурудзяне борошно тонкого помелу.

Для ретельного перемішування всіх інгредієнтів і для отримання у результаті однорідної маси використовуйте міксер. Тісто після замішування має бути не дуже густим, по консистенції приблизно як сметана середньої жирності.

Приготуємо начинку. Вимийте яблука, розріжте і очистіть їх від насіння. Потім наріжте часточками. На даному етапі вже можна включити духовку для розігріву.

Використовувану форму для випічки необхідно змастити вершковим маслом. На дно форми викладаємо частину підготовленої начинки.

Далі покриваємо яблука приблизно третю тесту.

Решту яблучну начинку викладаємо поверх тіста рівним шаром.

Зверху заливаємо яблука іншим тестом, тим самим завершуючи підготовку майбутньої шарлотки.

Відправляємо форму з тістом у вже розігріту до 180 градусів духовку. Процес випікання займе 45 хвилин. Традиційно оцінюйте готовність пирога дерев’яною шпажкою.

Коли шарлотка трохи охолоне, в теплому вигляді подавайте до столу.

Приємного вам чаювання!

ПП шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична