Ароматну шарлотку з полуницею оцінять багато ласуни. Десерт можна спекти в мультиварці, що помітно спростить процес приготування. А подача страви з прикрасою з свіжих ягід справить враження на гостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Полуниця – 350 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 пакет
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати шарлотку з полуницею без яблук в мультиварці, розбиваємо чотири яйця, додаємо до них дрібку солі і цукор. Довго збиваємо до утворення рясної піни. Вміст має збільшитися в кілька разів.

До збитої суміші додаємо ванільний цукор. Знову збиваємо. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Ретельно перемішуємо тісто.

Виливаємо тісто в обмащений маслом чашу мультиварки. Підготуємо начинку. Якщо використовуємо свіжу полуницю, то промиваємо її, позбавляємося від листочків і просушуємо. Замороженої даємо відтанути і підсохнути. Дрібні ягоди використовуємо цілком, великі – розрізаємо на дві частини. Відправляємо їх до тесту.

Включаємо режим мультиварки «випічка». У техніці від різних виробників час приготування може відрізнятися, у нас – 1 годину 5 хвилин. Після кінця програми перевіряємо готовність, за необхідності випікаємо ще 10-15 хвилин. Дістаємо шарлотку з чаші.

десерт можна Прикрасити свіжою полуницею. Чим більше ягід, тим ефектніше вийде блюдо.

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка в мультиварці Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з ягодами