Ароматну шарлотку з полуницею оцінять багато ласуни. Десерт можна спекти в мультиварці, що помітно спростить процес приготування. А подача страви з прикрасою з свіжих ягід справить враження на гостей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Полуниця – 350 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло вершкове – 1 пакет
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з полуницею без яблук в мультиварці, розбиваємо чотири яйця, додаємо до них дрібку солі і цукор. Довго збиваємо до утворення рясної піни. Вміст має збільшитися в кілька разів.
До збитої суміші додаємо ванільний цукор. Знову збиваємо. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Ретельно перемішуємо тісто.
Виливаємо тісто в обмащений маслом чашу мультиварки. Підготуємо начинку. Якщо використовуємо свіжу полуницю, то промиваємо її, позбавляємося від листочків і просушуємо. Замороженої даємо відтанути і підсохнути. Дрібні ягоди використовуємо цілком, великі – розрізаємо на дві частини. Відправляємо їх до тесту.
Включаємо режим мультиварки «випічка». У техніці від різних виробників час приготування може відрізнятися, у нас – 1 годину 5 хвилин. Після кінця програми перевіряємо готовність, за необхідності випікаємо ще 10-15 хвилин. Дістаємо шарлотку з чаші.
десерт можна Прикрасити свіжою полуницею. Чим більше ягід, тим ефектніше вийде блюдо.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка в мультиварці Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з ягодами