Шарлотка – улюблений десерт, який завжди нагадує нам про дитинство. Доступність інгредієнтів, простота в приготуванні,- краще не придумаєш!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яблука – 4 – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку без глютену? Для початку слід підготувати начинку. Моєму яблука, позбавляємося від серцевини, нарізаємо на невеликі шматочки. Що стосується шкірки, то її можна залишити. Далі беремо глибоку миску розбиваємо туди яйця, з’єднуємо з цукром. Все необхідно гарненько збити. Для цього краще всього використовувати міксер. Збивати яйця з цукром слід до тих пір, поки не утворюється біла піна. До збитим з цукром яйця, додаємо борошно і розпушувач тіста. Все необхідно ретельно перемішати.

В попередньо змащене олією деко виливаємо половину тіста, поверх якого викладаємо яблука. Далі все слід посипати корицею і цукром. Після чого необхідно залити начинку тістом, що залишилося.

Відправляємо тісто духова шафа хвилин на сорок. Шарлотку випікаємо при температурі 180 градусів. Щоб перевірити готовність нашого десерту, необхідно використовувати зубочистку або сірник. Якщо після протикання на зубочистці не залишається тіста, шарлотку можна виймати з духовки.

Подається шарлотка постигла. Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка з яблоками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці