Шарлотка дуже поширений рецепт пирога з яблуками. Сьогодні шарлотку готують як в якості десерту, так і в якості несолодкого основного блюда. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт солодкої шарлотки з полуницею припаде до смаку всім, і часу для приготування тіста практично не займе. Поки шарлотка буде пектися в мультиварці, ви можете спокійно зайнятися своїми справами. Такий десерт можна приготувати не тільки в мультиварці, але і в звичайному духовій шафі, від цього він не стане менш смачним. З начинкою можна експериментувати, додати ягоди, фрукти, сухофрукти і все, що ви любите.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Полуниця 400 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з полуницею в мультиварці просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для полуничної шарлотки. У суху глибоку миску розбийте яйця, додайте щіпку солі. Добре збийте міксером на високій швидкості. Поступово додаючи цукровий пісок, продовжуйте збивати до пишноти.
Просіяти борошно разом з розпушувачем і акуратними рухами знизу вгору вмішайте в тісто.
Полуницю очистити від хвостиків, промийте і просушіть. Можна використовувати заморожену полуницю, тоді її розморозьте в ситі, щоб зайва рідина скла – це позбавить від розмокання шарлотки. Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю вершкового масла, акуратно вилийте тісто. Рівномірно розкладіть зверху полуницю, трохи утапливая в тесті.
Закрийте кришку мультиварки, на панелі виберіть режим «Випічка». Час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, перевірте готовність дерев’яною шпажкою, дайте пирогу постояти 15 хвилин.
З допомогою корзини для варіння на пару перемістіть шарлотку на тарілку для повного остигання. Прикрасьте скибочками свіжої полуниці, присипте зверху цукровою пудрою.
Пиріг виходить дуже смачним і ароматним! Приємного вам апетиту!