Шарлотка – досить поширений пиріг, який люблять усі. Рецептів цього десерту дуже багато. Господині часто роблять експерименти з начинками. Шарлотка виходить дуже смачною і ніжною, незважаючи на те, що в приготуванні не обов’язково використовувати міксер.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Яблука – 3 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку з яблуками без міксера. Духовку поставте розігріватися при температурі 180 градусів. Приготуйте необхідні продукти для шарлотки.

В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукор.

добре збийте Вінчиком до утворення білої піни.

Додайте соду, просійте через сито борошно. Добре перемішайте.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно).

Перелийте частину тіста і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.

Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте улюбленим способом і розподіліть по тесту.

Посипте корицею і залити рештою тестом.

Зверху присипте щедро корицею.

Форму помістіть в духовку на 60 хвилин.
Випікайте при температурі 160 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, прикрасити цукровою пудрою. Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся десертом. Приємного чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею