Простий, швидкий і нереально смачний яблучний пиріг, що можна приготувати на святковий стіл або просто порадувати сім’ю суботнім вечором. В рецепті використовуються максимально телефонпные і прості інгредієнти. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ранетки – 400 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з ранетками? Райські яблучка промиваємо, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на чверті, обов’язково видаляємо насінну коробочку. Нарізані плоди засипаємо цукром-піском і прибираємо в сторону.
Два яйця розбиваємо в глибоку тарілку і додаємо мускатний горіх, корицю і куркуму.
Яєчну масу активно збиваємо з допомогою міксера протягом 3-4 хвилин.
Просіваємо борошно разом з розпушувачем і додаємо до отриманої суміші, знову збиваємо.
В тісто висипаємо ранетки і гарненько перемішуємо. Всі шматочки яблук повинні бути покриті шаром тягучої маси.
Форму для випічки присипаємо борошном і акуратно викладаємо яблучну суміш.
Відправляємо деко в духовку і випікаємо від 30 до 40 хвилин в залежності від потужності вашої духовки.
Перед подачею до столу, готовий пиріг потрібно злегка остудити і посипати цукровою пудрою за бажанням. Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пироги ПП шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з корицею Шарлотка на молоці