Для тих, хто не любить возитися з тестом, пропоную приготувати пиріг з горбушею і картоплею з готовим тестом. Пиріг виходить досить апетитним, соковитим з приємною хрусткою скоринкою. Такий пиріг можна подати на святковий стіл або побалувати своїх рідних у звичайний будній день.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Картопля – 300 гр.
  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати листковий пиріг з горбушею і картоплею легко! Насамперед підготуйте рибу. Ретельно вимийте її, очистіть від голови, нутрощів і плавників. Знову промийте і обсушити паперовими рушниками, а потім обережно вийміть всі кісточки. Підготовлене філе горбуші наріжте невеликими шматочками, після чого викладіть в глибоку ємність.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте півкільцями. Підготовлений цибулю викладіть в ємність до риби, додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, а також чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися приблизно на годину, затягнувши ємність харчовою плівкою.

Листкове тісто розкачайте в прямокутник і розріжте його навпіл.

Форму для запікання застелити папером для випічки або змастіть невеликою кількістю вершкового масла.

На дно підготовленої форми викладіть половину тіста.

Картопля промийте в холодній воді, очистіть від шкірки овочечисткою, а потім наріжте кружечками.

На тісто рівномірно розподілите половину картоплі, посоліть і поперчіть.

Вершкове масло наріжте тонкими шматочками і розкласти поверх картоплі.

Потім викладіть мариновану рибу з цибулею і рівномірно розподіліть її по всій поверхні.

розкладіть Поверх залишився картоплю, посоліть і поперчіть, зверху викладіть шматочки вершкового масла.

Після чого пиріг закрийте другою половиною листкового тіста і акуратно притискаючи пальцями, міцно заліпіть краю. Форму з пирогом помістіть в заздалегідь розігріту духовку і випікайте пиріг приблизно 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Акуратно вийміть форму з пирогом і трохи остудити його.

Трохи остиглий пиріг з горбушею і картоплею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з картоплею в духовке Горбуша з овочами в духовці Пироги