Цей десерт складається з мінімуму інгредієнтів, тому він просто в приготуванні. Завдяки цьому, його можна готувати хоч кожен день. Шарлотка з смаженими яблуками – прекрасний варіант для любителів солодкого і цінителів ароматних десертів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яблука – 2 шт.
  • Ванілін – 10 – 15 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло – для смаження
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотка з смаженими яблуками? Ретельно вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, видаліть насіння. Потім яблуко наріжте на невеликі часточки.

Підготуйте сковороду, розігрійте її, розтопіть в ній трохи вершкового масла.

В ньому обсмажте нарізані шматочки яблук.

Дістаньте з холодильника яйця (охолоджені яйця легше піддаються взбиванню), вбийте їх в зручну миску і починайте збивати міксером, поступово вводячи цукор.

Бажано домогтися повного розчинення цукру при збиванні.

Щоб шарлотка вийшла повітряної і ніжною, завершуючи збивати яєчну суміш, поступово і порційно всипайте борошно, важливо не допустити утворення грудочок. Чим якісніше збивання на цьому етапі, тим легшим вийде в підсумку шарлотка. За структурою тісто має нагадувати сметану.

З допомогою чайної ложки додайте в тісто розпушувач, а потім ванільний цукор.

слід змастити Вершковим маслом форму для випікання, щоб готову шарлотку було легше дістати.

виливаємо Половину тіста у форму для випікання, потім викладаємо обсмажені скибочки яблук.

Беремо другу половину тіста і покриваємо нею яблука.

Ставимо розігріватися духовку. Необхідна температура – 180 С. Потім відправляємо шарлотку в духовку для випікання. Середній час готовності – 40 хвилин. Постарайтеся в перші 30 хвилин не заглядати в духовку, відкриваючи її. Це допоможе шарлотці не осісти.

Готовність визначайте по золотистої скоринки. Як тільки вона з’явилася, діставайте пиріг, дайте йому остудитися, потім перекладіть на блюдо і подавайте до столу.

Приємного чаювання!

Шарлотка Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична