Цей десерт складається з мінімуму інгредієнтів, тому він просто в приготуванні. Завдяки цьому, його можна готувати хоч кожен день. Шарлотка з смаженими яблуками – прекрасний варіант для любителів солодкого і цінителів ароматних десертів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яблука – 2 шт.
- Ванілін – 10 – 15 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло – для смаження
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотка з смаженими яблуками? Ретельно вимийте яблука, очистіть їх від шкірки, видаліть насіння. Потім яблуко наріжте на невеликі часточки.
Підготуйте сковороду, розігрійте її, розтопіть в ній трохи вершкового масла.
В ньому обсмажте нарізані шматочки яблук.
Дістаньте з холодильника яйця (охолоджені яйця легше піддаються взбиванню), вбийте їх в зручну миску і починайте збивати міксером, поступово вводячи цукор.
Бажано домогтися повного розчинення цукру при збиванні.
Щоб шарлотка вийшла повітряної і ніжною, завершуючи збивати яєчну суміш, поступово і порційно всипайте борошно, важливо не допустити утворення грудочок. Чим якісніше збивання на цьому етапі, тим легшим вийде в підсумку шарлотка. За структурою тісто має нагадувати сметану.
З допомогою чайної ложки додайте в тісто розпушувач, а потім ванільний цукор.
слід змастити Вершковим маслом форму для випікання, щоб готову шарлотку було легше дістати.
виливаємо Половину тіста у форму для випікання, потім викладаємо обсмажені скибочки яблук.
Беремо другу половину тіста і покриваємо нею яблука.
Ставимо розігріватися духовку. Необхідна температура – 180 С. Потім відправляємо шарлотку в духовку для випікання. Середній час готовності – 40 хвилин. Постарайтеся в перші 30 хвилин не заглядати в духовку, відкриваючи її. Це допоможе шарлотці не осісти.
Готовність визначайте по золотистої скоринки. Як тільки вона з’явилася, діставайте пиріг, дайте йому остудитися, потім перекладіть на блюдо і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Шарлотка Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична