Існує безліч варіантів шарлотки. Всі люблять цей десерт. Пропоную приготувати не складний рецепт шарлотки з вівсяної муки. Ніжний пиріг обов’язково оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою і харчуванням. Хто сказав, що люди, які ведуть здоровий спосіб життя, не їдять солодку випічку?
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Яблука – 600 гр.
- Стевія – 1 ч. л.
- Борошно вівсяна – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – для посипання
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з вівсяної муки? Вівсяну муку висипте в окрему ємність, додайте розпушувач і добре перемішайте. Якщо ви використовуєте вівсяні пластівці довгого варіння, то подрібніть їх за допомогою кавомолки, а потім з’єднайте з розпушувачем і добре перемішайте.
В глибоку миску покладіть охолоджені яєчні білки, додайте замінник цукру і збийте міксером до стійкої піни.
збиті білки Акуратно з’єднайте з борошном вівсяної або подрібненими вівсяними пластівцями рухами знизу вгору, щоб білки не опало. Приготуйте форму для випікання. Форму змастіть невеликою кількістю масла і присипте невеликою кількістю панірувальних сухарів. Акуратно перекладіть тісто і розрівняти силіконової лопаткою.
Яблука добре помийте, наріжте улюбленим способом. Шкірку не очищати не обов’язково. Перекладіть яблука зверху на тісто. Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вийміть шарлотку з духовки і дайте охолонути.
Готовий пиріг акуратно перемістіть на блюдо. Шарлотка виходить повітряної і легкою. Заваріть ароматний кави і насолоджуйтеся корисним десертом!