Перед вами класичний рецепт приготування шарлотки з вишнею – ароматною і неймовірно смачної домашньої випічки. Таку шарлотку по достоїнству зможуть оцінити любителі вишневих десертів. Шарлотка з вишнею відмінно підійде тим, хто не любить витрачати багато часу на приготування випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вишня – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт шарлотки з вишнею легко! Вишню слід промити, очистити від кісточок. Потім покладіть ягоди в друшляк, це дозволить прибрати зайву рідину.
Збийте яйця з цукром за допомогою міксера, починаючи з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Цей процес займе кілька хвилин.
Просіяне пшеничне борошно і розпушувач порційно введіть в яєчно-цукрову суміш. Перемішайте всі інгредієнти, отримавши при цьому однорідне тісто.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, залийте туди тісто, зверху нього розкладіть вишню. Поставте форму з майбутньою випічкою в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. В готовності десерту переконайтеся з допомогою зубочистки – якщо вона суха, то випічка всередині повністю пропеклась.
Шарлотку з вишнею остудіть, присипте цукровою пудрою. Вишневий десерт готовий!
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами