Коли хочеться чогось незвичайного, і в холодильнику є вишня, чому б не використати її для смачного ароматного пирога? Вишню можна використовувати і свіжу та заморожену.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Вишня – 200 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з вишнею на кефірі? Духовку поставте розігріватися при температурі 180 градусів. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече.

Охолоджені яйця збийте вінчиком разом з цукровим піском кілька хвилин. Міксер використовувати не потрібно.

Вийде однорідна яєчна маса.

Влийте кефір в яєчну масу і добре перемішайте віночком. Кефір можна використовувати будь-якої жирності, смак від цього не зміниться.

Через сито просіяти борошно разом з розпушувачем. Кількість борошна регулюйте в залежності від розміру яєць і жирності кефіру.

Тісто по густоті має вийти як на оладки. Якщо у вас немає розпушувача, то його можна замінити харчовою содою. Тільки тоді соду з’єднайте з кефіром, а не з борошном. Кефір погасить її.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Вилийте тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.

Зверху розкладіть вишні, вишні можна присипати невеликою кількістю цукру, але можна обійтися і без цього.

Поставити шарлотку в духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дати пирогу охолонути, вийняти з форми, прикрасити цукровою пудрою.

Шарлотка виходить в міру солодка. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення.

Приємного чаювання!

Бісквітна шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами Шарлотка на кефірі