Коли хочеться чогось незвичайного, і в холодильнику є вишня, чому б не використати її для смачного ароматного пирога? Вишню можна використовувати і свіжу та заморожену.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Вишня – 200 гр.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з вишнею на кефірі? Духовку поставте розігріватися при температурі 180 градусів. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече.
Охолоджені яйця збийте вінчиком разом з цукровим піском кілька хвилин. Міксер використовувати не потрібно.
Вийде однорідна яєчна маса.
Влийте кефір в яєчну масу і добре перемішайте віночком. Кефір можна використовувати будь-якої жирності, смак від цього не зміниться.
Через сито просіяти борошно разом з розпушувачем. Кількість борошна регулюйте в залежності від розміру яєць і жирності кефіру.
Тісто по густоті має вийти як на оладки. Якщо у вас немає розпушувача, то його можна замінити харчовою содою. Тільки тоді соду з’єднайте з кефіром, а не з борошном. Кефір погасить її.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Вилийте тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою.
Зверху розкладіть вишні, вишні можна присипати невеликою кількістю цукру, але можна обійтися і без цього.
Поставити шарлотку в духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дати пирогу охолонути, вийняти з форми, прикрасити цукровою пудрою.
Шарлотка виходить в міру солодка. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення.
Приємного чаювання!
Бісквітна шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами Шарлотка на кефірі