Існує безліч варіантів всіма улюбленої шарлотки. Рецепт звичайної шарлотки з додаванням в начинку апельсина стане для вас приємним відкриттям. Рецепт дуже простий, а результат приголомшливий. Легке тісто чудово поєднується з фруктами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з яблуками і апельсинами, в глибокій ємності збийте яйця з цукровим піском міксером на середніх обертах до збільшення маси в два рази. До отриманої маси додайте просіяне борошно, акуратними рухами знизу вгору перемішайте.
Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або кубиками. Очищати шкірку необов’язково. Апельсин помийте, очистіть від шкірки і поріжте таким же чином, як і яблука.
Форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла і застеліть папером для випічки. Вилийте половину тесту.
Викладіть зверху фрукти. Можете їх перемішати, а можете викласти спочатку яблука, а потім апельсини.
Фрукти залийте другою частиною тіста. Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Вийміть шарлотку з духовки і дайте охолонути. Перекладіть на блюдо.
Розріжте пиріг на порційні шматочки і отримуйте задоволення!
Для святкового варіанту зверху цукровою пудрою і прикрасьте фруктами.
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся домашньою випічкою.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з апельсинами Шарлотка з яблуками