Шарлотка є популярною домашньою випічкою. Її головні переваги полягають у доступності інгредієнтів, простоти і швидкості приготування. Даний рецепт розкриє всі секрети приготування шарлотки з грушами з використанням мультиварки. Випічка в результаті виходить соковитою, ніжною і дуже ароматною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Груша – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Готувати шарлотку з грушами в мультиварці легко! В підходящу ємність вбиваємо яйця.

Додаємо до яєць цукор, збиваємо всі інгредієнти міксером протягом 7-10 хвилин до утворення пишної білої піни.

Після цього в яєчно-цукрову суміш вводимо пшеничне борошно, розпушувач і ванілін. Все перемішуємо таким чином, щоб вийшло однорідне тісто. На даному етапі користуватися міксером вже немає необхідності, все акуратно перемішайте віночком, щоб зберегти пишність тесту.

Груші промиваємо, вирізаємо серцевину з насінням. Самі плоди нарізаємо тонкими скибочками.

Мультиварочную чашу змастіть рослинною олією (за бажанням можна замінити на вершкове). Потім помістіть туди половину тіста. Поверх нього розподіліть скибочки груш. Після цього залийте в чашу тісто. Активуйте режим «Випічка» і готуйте шарлотку протягом 80 хвилин.

Випічка готова! Шарлотка з грушами, приготовленої в мультиварці, можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка в мультиварці